WE GAAN WEER BEGINNEN

WE MOGEN WEER NOG MEER!

In de laatste Nieuwsbrief was al aangekondigd dat alle sportieve activiteiten weer mochten in Ons Huukske.

Na de laatste persconferentie was voor veel organisaties die ook een sociale functie hebben (waaronder onze vereniging) nog onduidelijk wat wel en niet mag. Daarom is er weer een Handreiking voor club- en buurthuizen opgesteld met het Ministerie van Volksgezondheid , Welzijn en Sport.

Deze Handreiking gedateerd 27 januari 2022, is door het bestuur ontvangen op 28 januari.

Onze activiteiten zijn niet langer CTB (CoronaToegangsBewijs) plichtig, sterker nog: we mogen ook niemand weigeren op basis van een CTB (de bekende QR code) omdat we laagdrempelig moeten zijn en een open karakter moeten hebben. En beiden hebben we ook, natuurlijk.

Enkele specifieke functies worden met name genoemd en zijn weer toegestaan:

Open inloop; het nuttigen van maaltijden (onze eettafel); kaarten, biljarten (maar dat mocht al) , gamen (onze bingo en pubquiz); individuele ondersteuning (ons internetcafé).

Wij hebben geen horecafunctie maar mogen – ook volgens de Handreiking – wel een kopje koffie o.i.d. schenken. Dus ook als vanouds.

Kortom: we mogen weer met alle activiteiten beginnen!

Vanzelfsprekend moet iedereen zich wel houden aan de inmiddels welbekende algemene regels (bij ziekte thuisblijven, in ellenboog niesen, mondkapje op bij binnenkomst, zoveel mogelijk 1,5 m, etc).

Voel je echter niet gedwongen om weer mee te doen. Het risico op covid blijft bestaan. Maar ben je gevaccineerd en/of heb je het al gehad dan word je er hoogstwaarschijnlijk niet erg ziek meer van.

PS voor belangstellenden ligt de volledige tekst van de Handreiking vanaf maandagmiddag 31 januari ter inzage bij de ingang van Ons Huukske

Met vriendelijke groet,