Coronabewijs

Het Coronatoegangsbewijs nu ook telefonisch (gratis) aan te vragen!

Het kabinet heeft aangekondigd dat de 1,5-meterregel vanaf zaterdag 25 september a.s. losgelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing.

Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september a.s. dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt binnen voor iedereen van 13 jaar en ouder, met en zonder vaste zitplaats.

Het coronatoegangsbewijs kunt u via de Coronacheck-app tonen of schriftelijk aanvragen via https://coronacheck.nl/nl/print/ .

Voor veel ouderen is het nogal een gedoe om via de computer of met de mobiele telefoon een coronatoegangsbewijs aan te vragen. Daarom is het mogelijk om een coronatoegangsbewijs telefonisch aan te vragen. Dit is vrij eenvoudig als u bent ingeënt bij één van de GGD-locaties. Het is wel nodig dat u uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand heeft en uw adresgegevens. Uw burgerservicenummer (BSN) vindt u op uw identiteitsbewijs (ID) of op uw paspoort. Heeft u deze gegevens bij de hand, belt u dan met 0800-5090.

Allereerst krijgt u een keuzemenu. Toets de 1 in om in de Nederlandse taal verder te gaan. Daarna krijgt u weder een keuzemenu. Toets weer een 1 in. U krijgt dan een medewerker van het GGD backoffice aan de lijn. Vertel de medewerker dat u een schriftelijk coronatoegangsbewijs wilt aanvragen. De medewerker zal u dan doorverbinden met de GGD helpdesk. Daar wordt gevraagd naar uw BSN (Burgerservicenummer), en  postcode en huisnummer. Meestal krijgt u dan binnen 10 dagen het schriftelijk coronatoegangsbewijs thuis gestuurd.

Het schriftelijk toegangsbewijs is een grote QR-code en ziet er hetzelfde uit als het bewijs op de mobiele telefoon. Dit schriftelijk toegangsbewijs kunt u kopiëren, dit kan gratis in Ons Huukske tijdens de inloopochtend iedere woensdagmorgen van 10 tot 12 uur. Zorg ervoor dat u altijd een exemplaar van dit coronatoegangsbewijs en van uw identiteitsbewijs of paspoort bij u heeft en u kunt dan altijd overal toegang krijgen.

Met vriendelijke groet,