van de Bestuurstafel

Van de Bestuurstafel

Beste leden ,

Via dit extra inlegvel willen we jullie op de hoogte brengen van de laatste beslissingen van onze Gemeente in verband met onze activiteiten.

Ondanks een overzicht van activiteiten die KBO onder de besturen verspreidt, waarbij ze per activiteit aangeven wat wel en niet kan per 1 juni, is dat voor onze Gemeente niet maatgevend. De Gemeente bepaalt en dat doen ze naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM en datgene wat het veiligheidsberaad  van de regio beslist.

Het kabinet heeft aangegeven dat ouderen, net als personen met een verminderde weerstand, tot de kwetsbare personen worden gerekend. Voor kwetsbare personen geldt: vermijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer. Aangezien onze vereniging een seniorenvereniging betreft, is het extra van belang dat we rekening houden met onze kwetsbaarheid.

In principe mag “Ons Huukske” vanaf 1 juni geopend zijn. Het gebouw bestaat uit meerdere zalen, maar in het hele gebouw mogen in totaal maximaal 30 personen aanwezig zijn!

Twee belangrijke regels bepalen op dit moment wat wel en niet mag:

  1. Sportactiviteiten zijn binnen verboden. Helaas vallen de meeste van onze activiteiten hieronder. Buiten mag dit wel mits de 1,5 mtr-regel in acht wordt genomen.
  2. De andere regel is dat alle sport-  en verenigingskantines niet open mogen. Er mag dus geen koffie en thee geschonken worden, daarmee vervalt dus ook onze  inloopochtend en de open eettafel! Buitenactiviteiten zoals fietsen, jeu-de-boules mogen wel mits de 1,5 mtr-regel gehanteerd wordt.

U voelt het al aankomen……….. Om bovengenoemde redenen rest het bestuur geen andere  mogelijkheid  dan “Ons Huukske” nog niet open te stellen. Algemeen is de verwachting dat per 1 juli de deuren deels of helemaal weer open mogen. Hoe we dan na 1 juli verder gaan, laten we u op tijd weten.

Wees voorzichtig met de ruimte die we nu hebben, houd u aan de maatregelen en de 1,5 meter afstand. En bovenal, blijf zorgen voor elkaar want het virus is helaas echt nog niet weg.

Namens het bestuur, Gé van Hees.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-50-oranje-2.png